Platformen FUTBIN, som står bag nogle af de mest populære communities i e-sporten; FIFA, har netop skiftet hænder i en handel til op mod 780 mio. kr. Køberen er den danske bettingkoncern Better Collective.

FUTBINs ejerkreds er gennem hele virksomhedsoverdragelsen rådgivet af INNOVA Advokatfirmas M&A team med advokat og partner Rasmus Thusgaard i spidsen.

Grundlægger og medejer i FUTBIN; Klaus O. er selvsagt en glad mand i dag på trods af afskeden med virksomheden, som startede ved et tilfælde i 2014.

Sønnernes interesse startede det hele

Tilbage i 2014 var Klaus’ sønner – ligesom så mange andre – bidt af computerspillet FIFA. Da sønnerne skulle bruge hjælp til at erhverve sig FIFA Coins, som bl.a. bruges til at købe virtuelle fodboldspillere, måtte faderen træde til – og på ægte iværksættermanér var interessen vakt.

Disse transaktioner måtte kunne gøres nemmere og dette var begyndelse på FUTBIN. En forretningsidé som otte år senere er mere end 100 mio. EUR værd!

Vækst fra dag 1

Allerede fra begyndelse i 2014 oplevede virksomheden en solid vækst grundet den massive interesse for FIFA og den stigende anerkendelse af e-sport som forretning. Med lanceringen af app-platformen til både IOS og Android i 2016 steg antallet af brugere til nye højder.

 

M&A transaktionen

I august 2021 tikkede en spændende e-mail ind i Klaus Overgaards mailboks. Bettingkoncernen Better Collective ville udbygge deres e-sports engagement – og FUTBIN var en potentiel kandidat.

Efter et indledende møde stod det hurtigt klart for ejerkredsen i FUTBIN at interessen fra Better Collective var reel. Det viste samtidig nødvendigheden af overblik omkring den kommende M&A transaktion, og jagten gik derfor ind på en juridisk rådgiver.

Solidt håndværk betaler sig

Udgangspunktet i søgen efter M&A bistand blev i Klaus’ netværk. INNOVA Advokatfirmas mangeårige erfaring med M&A transaktioner og rådgivning indenfor bl.a. rekonstruktion, generationsskifte og investering i vækstvirksomheder var bemærket i netværket. Derfor tog Klaus den 4. oktober kontakt til INNOVA Advokatfirma og efter første møde den 6. oktober var samarbejdet en realitet.

Overblik i en kompleks proces

INNOVA Advokatfirmas M&A team har stor erfaring indenfor alle aspekter af disciplinen virksomhedsoverdragelse.

Rasmus Thusgaard og teamets juridiske og kommercielle rådgivning gav os et godt overblik i den komplekse proces” fortæller Klaus Overgaard, og fortsætter ”Gennem hele forløbet følte jeg og resten af ejerkredsen en tryghed i den viden og de stærke kompetencer, som INNOVA Advokatfirma bragte ind i processen.

Klaus kan nu se tilbage på et vellykket forløb, hvor nøgleordet var kommunikation. For Klaus var netop dette den væsentlige faktor for skabelsen af tryghed og overblik i overdragelsen.

INNOVA Advokatfirma arbejder konstant på at fastholde og udbygge en position som værdsat M&A-rådgiver  – blandt andet ved en fast insisteren på at levere juridisk og kommerciel rådgivning på internationalt niveau. Dette anerkendes år efter år af det internationale rating-bureau Legal 500, hvor INNOVA Advokatfirma netop har opnået en placering i Tier 4.